جاذبه های گردشگری بهمئی

يكشنبه, ۸ فروردين ۱۳۹۵، ۱۰:۱۶ ق.ظ

جاذبه‌های دیدنی شهرستان بهمئی

شهرستان بهمئی با مناطق گردشگری زیبا چشم انتظار ورود گردشگران نوروزی است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه کهگیلویه و بویراحمد، شهرستان نوپای بهمئی در جنوب غربی استان کهگیلویه و بویراحمد دارای دو اقلیم گرم و متفاوت دارای جاذبه‌ها و مناظر متعدد و متنوع، کوه‌ها و رودخانه‌ها، چشمه ها و چشم اندازهای طبیعی زیبا، پناهگاه‌ها، طبیعت بکر، غارهای تاریخی و طبیعی و دامنه های سرسبز به همراه مردم و عشایر خونگرم و مهمان نواز از خصوصیات برجسته و جذاب این شهرستان نوپاست.

از یک طرف پوشش گیاهی متنوع، آب و هوای نسبتا معتدل و مهمتر از همه جاذبه های طبیعی، چشم اندازهای زیبا، آثار تاریخی و اماکن زیارتی و از طرف دیگر همجواری با جلگه خوزستان و واقع شدن بیش از نیمی از شهرستان در امتداد رشته های فرعی زاگرس از طرف دیگر چشم‌اندازهای ویژه‌ای به این شهرستان بخشیده است.

تنگ سروک با سنگ نوشته‌های دوره الیمایی(اشکانی)، تنگ ماغر با پوشش گیاهی و آب و هوای دلپذیر، دریاچه برم الوان با طبیعتی زیبا و بارگاه زیارتی امام زادگان سید اسدالله و سید ابراهیم و امامزاده بابا احمد با معماری های کم نظیر از جمله پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های گردشگری این منطقه به شمار می آیند.

تنگ سروک؛ این تنگه به معنی محل سروهای کوچک در 12 کیلومتری شهر لیکک قرار دارد، نقش زدن و نقش آفریدن بردل سخت سنگ، هنر رام کردن جسم های بی جان اما سرکش طبیعت است، نقوش برجسته تنگ سولک باقی مانده از حمکرانی اشکانیان یکی از چندین نقشی است که بر صفحه سنگ شده است.

در تنگ سولک کتاب تاریخ برای هر گردشگری باز است تا از هر ورقش بهره و لذت خاصی ببری این نقوش برجسته سخن از برجستگی هنر ایرانی در رقابت با سایر تمدن‌های هم روزگار خود دارد.

دریاچه برم الوان از دیگر جاذبه‌های بی نظیر شهرستان بهمئی در قسمت سرآسیاب یوسفی و 40کیلومتری شهر لیکک قرار دارد، چشمه های جوشیده از دل زمین با همه توان و سخاوتشان بر روی زمین اقیانوس کوچکی را نقش زده‌اند که به عنوان تالاب برم الوان از آن یاد می‌شود، این تالاب زیبا و باصفا با قرار گرفتن در منطقه کوهستانی و مرتفع، دل انگیزی آب و سبزه را به ارتفاعات هدیه کرده است.

طبیعت زیبا، همواری زمین های اطراف و وجود درختچه‌ها و بوته‌های آبی، منطقه ای یک دست و چشم نواز را به وجود آورده است که هر چه نگاه بر این تالاب کنید چشم‌ها خسته نمی‌شوند و خاطره بر خاطره می‌افزاید.

با ورود به تنگ ماغر حال و هوای کم نظیری به آدم دست می دهد، بانگ خروش چشمه ها و آب‌ها بر دامنه‌ها و شیب این منطقه بر دامن سبز طبیعت چشم هر رهگذری را به خود خیره می‌کند، آب چشمه بسیار خنک و گواراست که آب زندگانی رنگ و بویی از این چشمه دارد، این تنگه بسیار جذاب و دلنشین در تقویم گردشگران از جایگاه خاصی برخوردار است.



از دیگر اماکن گردشگری این شهرستان قلعه نادر در شمال شهر لیکک سر بر آسمان کشیده و هویت و اصالت دیرین مردم این سرزمین را در عرصه تاریخ و گذار دوره های گوناگون به نمایش گذاشته، این قلعه معروف به کلات النظیر که روزگاری دژ نظامی افشاریه بوده، دارای هشت طبقه که بر روی طبقه اصلی آن ساختمان هایی از گچ برای مقامات فرماندهان ساخته شده که هم اکنون آثار آنها وجود دارد و در طبقات پایین تر حوض‌های آب محل استراحت نگهبانان و پایین قلعه چشمه آب(گازاران) قرار دارد، ضریب امنیتی این قلعه شباهت زیادی به کاخ هگمتانه پادشاهان ماد که دارای 7 دایره تودرتو بوده دارد.

اسفندیار اباب، رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان بهمئی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا ضمن دعوت از مسافران و گردشگران نوروزی به این شهرستان افزود: هرساله تعداد زیادی گردشگر از اقصی نقاط ایران در ایام نوروز از مناطق دیدنی این شهرستان بازدید می کنند.

وی بیشترین بازدید مردم را از دو منطقه تنگ ماغر و امامزاده اسدلله عنوان و بیان کرد: در سال گذشته قریب به 40هزار اقامتگاه به گردشگران نوروزی اختصاص داده شده بود.

رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان بهمئی تصریح کرد: جلسات ستاد ساماندهی سفرهای نوروزی تشکیل و کمیته ها مشخص و همه زیرساخت های گردشگری در این شهرستان فراهم شده است.

اباب اضافه کرد: در راستای اهداف این سازمان و ارائه خدمات به گردشگران کمپینگ اقامتی و سرویس بهداشتی در همه مکان های گردشگری بهمئی احداث شده است.

به گزارش ایسنا؛ نقوش برجسته تنگ سولک اوج معرفت و ادب و مهمان نوازی این مردم فهیم و با سابقه عصر الیمایی قدوم میهمانان را توتیای چشم خود کرده و نان تیری و کاسه دوغ و عسل شیرین و گردوی مخصوص خود را بر گلیم و جاجیم و گمچه پیشخوان مهمانانشان قرار می‌دهند.


  • مهوش فروغی نسب

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی